Notícia: Novact i Greenpeace inauguren el primer campament de formació per a activistes

 

Durant quatre dies, 300 joves podran compartir experiències i aprendre com començar una campanya o emprar tècniques de protesta no violenta per a la transformació social.

La iniciativa forma part de l’Escola d’Activisme que Greenpeace i Novact van posar en marxa el passat mes de juny.

 

Barcelona, setembre 2019 – Del 12 al 15 de setembre, la Serra de Gredos serà l’escenari d’itineraris formatius i tallers, encaminats a generar pensament crític, fomentar el suport mutu i afavorir l’intercanvi d’experiències amb col·lectius i moviments transformadors que han protagonitzat importants canvis socials.

A través d’espais de formació, 300 joves aprofundiran sobre la defensa de drets i coneixeran eines per a l’organització social i l’acció novioleta, així com l’autoprotecció en un context de criminalització de la protesta social.

Durant els 4 dies que dura el Campament, s’abordaran temàtiques com: tàctiques d’acció directa no violenta, planificació i comunicació de campanyes i estratègies, incidència política, organització i treball de grup, art i resistència creativa.

Des de Novact, es guiarà l’itinerari enfocat a construir comunitat, en el qual es treballaran temes enfocats al desenvolupament grupal, al treball de la comunitat per passar a l’acció i al lideratge que fomenta el poder popular. Tot això, des del punt de vista de la no-violència com a eina de transformació social.

El Campament compta també amb “espais oberts”, un punt de trobada en què els participants podran compartir coneixements, experiències, habilitats, reflexions … i començar a teixir una xarxa de participació col·lectiva per a la construcció de projectes i campanyes.

La iniciativa forma part de l’Escola d’Activisme, un espai que neix amb la idea de potenciar el paper actiu de les persones en la transformació social i fomentar sinergies entre diferents organitzacions de la societat civil. Els cursos, en línia i presencials, busquen enfortir estratègies i multiplicar la capacitat d’incidència de la societat per poder avançar cap a un món més democràtic, just i pacífic per a totes.

Per a ambdues organitzacions la defensa de drets i la mobilització social que fomenta una societat activa i organitzada són fonamentals per a les seves activitats quotidianes.

 

Més informació aquí: https://escueladeactivismo.org

</a