Comunicat: Crida a l’alliberament immediat de dos activistes a l’Iraq!

Desembre, 20191 | Iraq | Publicació original en anglès al web de ICSSI

Dos activistes pels drets humans i mediambientals, en Salman Kairallah i l’Omar Kadhem, han desaparegut des de l’11 de Desembre a Baghdad i encara no se’n ha trobat cap rastre. El moment de la desaparició va ser a les 12 dl migdia, quan van deixar de contestar trucades dels seus companys, amics i familiars. L’últim contacte que van tenir va ser a les 11:30, i van confirmar que encara estaven al carrer Al-Nawab a l’àrea de Al-Kadhimiya, lloc on van anar d’hora al matí per comprar tendes per la plaça Tahrir. Des de llavors no han tornat a contestar cap trucada i els seus telèfons van ser apagats a les 15:30. Segons fonts d’informació no oficials, la policia iraquiana els hauria aturat per la seva participació pacífica a les manifestacions de la plaça Tahrir. El Relator Especial de les Nacions Unides a Human Rights Defenders, Michel Forst, també ha expressat la seva preocupació i ha demanat que s’aclareixi l’assumpte.

Creiem que no hi ha cap motiu de pes per la seva desaparició. En Salman i l’Omar són gent pacífica, coneguts per la seva sinceritat i bondat. En Salman es un jove activista mediambiental de la ONG iraquiana Humat Dijlah, coneguda pel seu esforç per protegir les aigües i rius d’Iraq. Ell ha treballat pel medi ambient i l’aigua des de que tenia 16 anys, sensibilitzant a la gent sobre temes mediambientals a l’Iraq, particularment sobre els Aiguamolls d’Iraq. L’Omar Kadhem is un jove defensor dels drets humans, centrant-se en els drets econòmics i socials, a més de ser un dels organitzadors de la Marató per la Pau de Baghdad. Joves activistes com ells no haurien de ser segrestats per participar en manifestacions pacífiques.

Considerem que en Salman i l’Omar son presoners de consciència, detinguts per la expressió pacifica de les seves idees. Fem una crida al seu alliberament segur i immediat; fem una crida per protegir-los envers qualsevol maltractament.

¡Demanem, si us plau, compartir aquesta crida!

#With_Iraqis
#FreedomforOmarAndSalman