Comunicat: Defensar drets no és un delicte: Denunciem persecució sistemàtica DDH a Palestina davant UE i Govern espanyol

La matinada del passat 2 novembre de 2020, l’exèrcit israelià va irrompre a la residència de Khitam AlSaafin, presidenta i membre de la Secretaria de la Unió de Comitès de Dones Palestines -UPWC– a Betunia (Cisjordània), procedint a la seva posterior detenció. Aquesta detenció es produeix juntament amb la d’altres persones palestines en una campanya de persecució, criminalització i judicialització per part d’Israel de les persones defensores de drets a Palestina. Sense anar més lluny, el dia anterior, l’1 de novembre, també de matinada, van detenir al seu domicili de la localitat de Kobar (Ramallah-Cisjordània) al treballador de l’organització Addameer, documentalista i defensor de Drets Humans, Mohannad Al Azza.

Khitam AlSaafin es troba detinguda a la presó de Hasharon, esperant la seva vista judicial que ha estat posposada del 5 al 9 de novembre en la qual es determinarà si seguirà detinguda sota el procediment abitrari i il·legal de detenció administrativa. Per la seva banda, el Mohanna Al Azza es troba al centre d’interrogació Al Moscobiyeh (Jerusalem) sota prohibició de veure el seu advocat durant 8 dies.

Ajuda’ns a denunciar aquests fets:

1) Si formes part d’una organització, adhereix-te a aquesta carta que enviarem el dilluns al Representant de la Unió Europea a la Delegació de la UE a Cisjordània i la Franja de Gaza, així com al Cònsul General d’Espanya a Jerusalem:

Pots adherir-te escrivint al correu electrònic: vocesdefensoras@mundubat.org

2) Siguis una organització o una persona individual, copia i enganxa aquests missatges i imatges en xarxes socials (No t’oblidis d’etiquetar a UPWC (@of_committees) i Addameer (@Addameer) per demostrar-los que no estan soles!):

L’exèrcit israelià ha detingut la defensora de drets humans palestina i presidenta d’ @of_committees Khitam AlSaafin. Prou de persecucions a persones defensores de drets humans! #DefenderDerechosNoEsUnDelito #FreeKhitam

La defensora de drets humans palestina Mohannad Al Azza, integrant d’ @Addameer, es troba detinguda per l’exèrcit israelià des de l’1 de novembre. #DefenderDerechosNoEsUnDelito #FreeMohannad

#FreeKhitam #FreeMohannad Exigim que l’Estat d’Israel cessi els atacs contra les persones defensores de drets humans palestines: #DefenderDerechosNoEsUnDelito!