Podcast: Crea la teva pròpia xarxa d’observadores amb SomDefensores

Has estat alguna vegada en una manifestació i has vist actuacions policials abusives? Has sentit que el teu dret a la manifestació es veia vulnerat per identificacions policials arbitràries o registres i escorcolls infundats? Has presenciat detencions de companyes que protestaven pacíficament?

En context de protesta poden donar-se múltiples vulneracions de drets per part de les forces policials. Per aquest motiu, l’observació i monitoratge de tals vulneracions per part d’observadores independents s’ha convertit en una eina emprada al voltant del món per a protegir el dret a la protesta, i intentar que les forces policials rendeixin comptes per l’ús excessiu de la força i altres vulneracions de drets.

Avui, des de Novact llancem un podcast explicant com funciona SomDefensores, una xarxa que neix a Catalunya per a fer observació i monitoratge, per a què tu també puguis crear en el teu territori la teva pròpia xarxa d’observadores de vulneracions de drets en context de protesta.

En aquest podcast, Serlinda Vigara, de Novact, conversa amb activistes i observadores que han format part de la xarxa, qui ens comparteixen les seves vivències. També ens arriben veus des d’Amèrica Llatina, i les companyes de l’Institut de drets Humans Xilè ens expliquen la seva experiència. Moltes gràcies a Irídia i a la resta de persones i entitats que l’han fet fet possible!

Escolta’ns!

Clica aquí per accedir al podcast