SIGNA! Stop El Comerç Amb Els Assentaments

djbdhd

Objectiu: 1 milió de signatures europees
https://stopsettlements.org/catalan/ 

fhbhfbfh

Cap a una llei històrica que aturi el comerç de la UE amb assentaments il·legals en territoris ocupats

Una Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) és diferent d’una petició “normal”: és un instrument democràtic oficial que permet als i les ciutadanes de la UE ajudar a donar forma a Europa participant directament en el desenvolupament de les seves polítiques.

Si aconseguim reunir un milió de signatures, la Comissió de la UE estarà legalment obligada a atendre les nostres peticions, examinant la nostra demanda.

La petició que signaràs és el text legal amb què la Comissió Europea ha reconegut que pot aprovar una llei per aturar el comerç amb els assentaments il·legals, d’una vegada per totes.

bsjhbsjbjas

Perquè la Comissió Europea ha d’aturar el comerç amb els assentaments il.legals?

Els assentaments en territoris ocupats violen les normes del dret internacional i, entre d’altres, constitueixen un crim de guerra. L’annexió d’un territori ocupat, per exemple mitjançant assentaments, és contrària al dret internacional i, per tant, no té validesa legal. En conseqüència, el comerç amb aquests assentaments és il·legal.

Tot i que, formalment, la UE s’oposa a l’annexió i considera els assentaments il·legals als territoris ocupats com un obstacle per a la pau i l’estabilitat internacionals, continua permetent el comerç amb assentaments i fomentant-ne així la seva expansió arreu del món.

Exigim una llei que posi fi al comerç amb els assentaments il·legals, donat que tant la UE com els seus Estats membres tenen l’obligació d’alinear la seva legislació i política amb el dret internacional humanitari i dels drets humans, i el deure de no assistir o donar suport a estats que cometin aquestes violacions, recompensamt l’agressió territorial amb comerç i facilitant el benefici econòmic per sobre dels drets humans. 

sddjdnjd

Però, de quines violacions de Drets Humans parlem?
Exemples a Sàhara, Palestina i Crimea
 


INFORME:
L’assentament d’Atarot (Jerusalem): La clau industrial del pla d’Israel per a l’eliminació permanent de Palestina
Per conéixer l’abast de les polítiques de colonització, ocupació i apartheid d’Israel a través del cas de l’assentament d’Atarot a la ciutat ocupada de Jerusalem Est i el seu impacte en les vides de la població palestina.

Les entrevistes fetes a famílies, dones i homes palestins residents en aquesta zona  posen de manifest les conseqüències devastadores d’aquest assentament per les seves vides, comunitats i l’entorn.


INFORME
: Al Walajah (Betlem), sota ocupació i aïllament
Per conéixer les violacions comeses contra el poble d’Al-Walajah, situat entre Jerusalem i Betlem, com la confiscació de terres i la posada en marxa de projectes de colonització per a annexionar-les. La confiscació i ocupació de terra a Al–Walajah ha servit per a dur a terme projectes d’assentament amb diferents pretextos, com la construcció de carreteres, vies ferroviàries, parcs nacionals i el mur de l’apartheid.

Els assentaments que l’envolten i ocupen les seves terres (Gilo, Har Gilo, Jef’at Hamatos i Har Homah) també afecten els pobles veïns de Beit Jala, Sharafat i Beit Safafa, així com a la ciutat palestina de Betlem, que compta amb l’assentament de Gush Etzion, un dels primers i més grans construïts en territori ocupat.


POLICY PAPER:
Empreses i Drets Humans als territoris ocupats de Crimea, el Sàhara Occidental i els Territori Palestí Ocupat 
Les situacions d’ocupació, en particular, continuen tenint enfocaments inconsistents tant per part de les empreses com dels estats.

Aquesta incoherència s’agreuja amb l’entorn jurídic i administratiu ja difícil en els territoris ocupats, on les empreses no només han de tenir en compte el dret internacional dels drets humans (IHRL), sinó també el dret internacional humanitari (DIH), junt amb altres marcs, a l’hora d’avaluar les seves activitats i relacions comercials.

CAMPANYA: El Sàhara Occidental No està en Venda

TESTIMONIS: El Sàhara Occidental ocupat i les vulneracions de drets humans: SOS Sahara

MÉS INFORMACIÓ: Observatori ODHE – Drets Humans i Empreses a la Mediterrànea

ddddd

Què volem les més de 150 organitzacions adherides a #StopElComerçAmbElsAssentaments

La Comissió Europea ha de garantir la coherència de la política de la Unió amb l’observança dels drets fonamentals i del dret internacional en tots els àmbits, inclosa la política comercial comuna. Demanem a la Comissió  presentar una proposta legislativa que sigui de caràcter general i no estigui dirigida a un país o territori específic.

Volem que es regulin les transaccions comercials amb les entitats de països ocupants o que operin en territoris ocupats, mitjançant la prohibició de l’entrada al mercat de la UE de productes originaris d’aquests territoris.

Cal impedir a les entitats jurídiques de la UE importar productes originaris d’assentaments il·legals en territoris ocupats i exportar a aquests territoris, per tal de no contribuir al manteniment de situacions il·legals.

bsjhbsjbjas

Què pots fer per donar suport a la iniciativa?

Són múltiples les vies de participació i suport:

  • Signa i fes córrer la veu! Necessitem 1 milió de signatures abans del 20 de febrer de 2023
  • Adhereix-te com a organització a la coalició de campanya
  • Recull signatures online i/o offline
  • Per saber-ne més, consulta aquest enllaç i la pàgina web
    sjsbjsbs