FORMACIÓ: ESCOLA D’ACTIVISME EN ACCIÓ DIRECTA NOVIOLENTA, COMUNICACIÓ I INCIDÈNCIA AMB PERSPECTIVA ANTIRACISTA

Davant la violència i vulneracions de DDHH a les fronteres europees i el racisme institucional que les sosté, des de Novact i Irídia hem organitzat diverses formacions orientades a organitzacions, col·lectius i activistes mobilitzades pels drets de les persones migrants, així com en la lluita contra el racisme. Aquestes jornades estan organitzades en el marc del projecte “SARP Frontera Sud: Sistema d’Alerta i Resposta Primerenca pels drets de les persones migrants”, amb el recolzament de l’Escola d’Activisme, i a partir del treball en xarxa amb diferents col·lectius i entitats que treballen en matèria d’antiracisme i activisme.

Les jornades s’estructuren en tres mòduls:

(1) Formació en l’ús de noves tecnologies pel monitoratge de vulneracions de drets humans comeses a persones migrants a la Frontera Sud d’Europa. Dut a terme a Barcelona i Madrid (març 2022), Ceuta i Melilla (juny 2022).

(2) Formació en estratègies de mobilització social i protecció integral a través de l’Acció Directa Noviolenta i en fer de l’antiracisme quelcom transversal en les nostres lluites.

El taller “Antiracisme i Acció: Formació en noviolència com a eina de transformació” compta amb una primera part teòrico-pràctica sobre Acció Directa Noviolenta liderada per l’Escola d’Activisme (una iniciativa de Greenpeace i Novact), i una segona part sobre com fer de l’antiracisme quelcom transversal a les nostres lluites, en clau local del territori on es dugui a terme l’activitat, i liderada per col·lectius antiracistes locals.

  • 13 de maig a Tarragona. Amb la Red Antirracista de Tarragona i el recolzament de La Teulada.
  • 17 de maig a Girona. Amb Diverses 8M.
  • 28 de maig a Barcelona. Amb la Red de Migraciones, Género y Desarrollo
  • Lleida (data a determinar)

(3) Formació en incidència política i jurídica i comunicació política antiracista.

  • 10h Taller sobre comunicació política, amb Viviane Ogou Corbi
  • 12h Taller sobre incidència política, amb Andrés G. Berrio (Irídia)
  • 15h Taller sobre incidència jurídica antiracista, amb Ana Gómez-Salas (Red Jurídica Antirracista)

Tindrà lloc al Centre Cívic Pati Llimona de Barcelona el 18 de juny, i també estarà disponible per streaming.

Inscripcions tancades, s’obriran properament per Lleida quan hi hagi data determinada.