Notícia: Novact participa del II Fòrum Internacional Youth Act!

La segona edició del Fòrum Internacional Youth Act! tindrà lloc a Barcelona del 13 al 17 de juny del 2022 i reunirà joves d’arreu de la Mediterrània per compartir estratègies de resistència comunes i per generar propostes compartides.

Youth Act! és un projecte liderat per SCI Catalunya i el CJB que va començar l’any 2021 amb l’objectiu de fomentar debats, discussions i accions entre la joventut de tot el món. Considerem que ‘Youth Act!’ és un gran paraigua sota el qual organitzem diferents tipus d’activitats, tant locals com internacionals, per tal de promoure la participació activa i l’organització juvenil en diferents fronts o àmbits. En fer-ho, pretenem contribuir a les lluites globals reforçant i connectant el paper i les accions liderades per joves activistes en diferents llocs del món.

Aquesta segona edició ha comptat amb l’esforç conjunt de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), NOVACT, l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG) i el grup de recerca GRITIM per a fer-la possible.

“La joventut mediterrània construint estratègies comunes”
Aquest Fòrum Internacional consistirà en una setmana de treball intens en la qual unes 20 activistes de diferents països mediterranis i 20 activistes locals més participaran en un programa d’activitats que inclou formacions, sessions d’estratègia facilitada, visites a organitzacions locals, participació en actes públics i activitats de lleure, entre d’altres.

Aquest fòrum està pensat com una oportunitat en què activistes de diferents territoris de la regió mediterrània, compromeses amb diferents lluites relacionades amb la justícia global, tindran l’oportunitat de connectar entre elles, intercanviar experiències, treballar i compartir bones pràctiques, debatre i construir.

A més, desenvoluparan estratègies compartides per afavorir la transformació social des d’una perspectiva juvenil mediterrània. Totes les sessions seran dinamitzades per expertes en diferents àmbits i de diverses organitzacions, tant d’àmbit local com internacional.

Al Fòrum hi haurà una part molt important de debats i treball intern però també hi haurà tres actes oberts al públic on t’animem a participar!

L’acte inaugural del fòrum abordarà les possibilitats de lluites compartides i d’estratègies comunes d’arreu de la Mediterrània amb un debat intergeneracional. Serà el dilluns 13 de juny a les 18:30h a La Model en format taula rodona i comptarem amb Gabriela Serra, Manuel Delgado, el Sindicat d’Habitatge del Casc Antic i la Crida LGBTI. Moderarà la periodista de Crític Helena Martín.

El dijous 16 de juny hi haurà un diàleg Bcn-Colòmbia, on parlem amb col·lectius i activistes juvenils sobre el context colombià. Un any després del Paro Nacional i en context d’eleccions… què? Serà a les 18h a l’Espai jove La Fontana.

Per posar punt i final al Fòrum, farem una roda de premsa on exposarem les conclusions d’una setmana intensa de debats i treball intern. Comptarem amb les més de 30 activistes participants del Fòrum i tindrà lloc divendres 17 de juny a les 11h a La Nau Bostik.

Pots venir a qualsevol dels actes públics! 

Però… si vols participar com a activista local… has d’omplir aquest formulari i escriure una carta de presentació el més aviat possible. Si t’animes, envia-la a global@sci.cat

Si tens qualsevol dubte pots llegir la CRIDA DE PARTICIPANTS o contactar amb nosaltres a global@scicat.org (Max) o global@cjb.cat (Jordi).