Informe: Transparència i rendició de comptes dels cossos policials a l’estat espanyol

Amb la finalitat de contribuir al debat públic, el present informe ofereix un diagnòstic dels mecanismes actuals de transparència i rendició de comptes existents en els diferents cossos policials de l’Estat espanyol, sota l’òptica del dret internacional dels drets humans. El seu objectiu és posar a disposició de la ciutadania i de les diferents administracions i forces polítiques una eina d’anàlisi per a la construcció de política pública. Per ello analitzar quins procediments interns existeixen quan es denuncia una violació de drets a mans d’un o un agent de policia, així com els mecanismes externs – fora del cos policial- que poden contribuir a una investigació efectiva dels fets.

Pel mig de quatre capítols, la investigació abarca, principalment, l’anàlisi en la resposta policial a les denúncies per l’ús indebido de la força en el context d’ordre públic o protesta, així com de discriminació per perfil ètnico-racial a l’espai públic.

Descarrega aquí l’informe complet.