TROBADA: Racisme institucional i resistències antiracistes als nostres territoris

El proper dissabte 14 de gener tindrà lloc una trobada de col·lectius antiracistes del territori català a Lleida organitzat per Fruita amb Justicia, la Coordiandora d’ONGs a Lleida, Irídia i Novact.

Quin és l’objectiu?

L’objectiu és crear un espai de trobada de col·lectius antiracistes que treballen en diferents punts del territori català (Girona, Tarragona, Manresa, Lleida i Barcelona) per tal de compartir les diferents realitats i experiències de racisme cotidià i institucional, tenint en compte les particularitats de cada territori, posant enfocament especial sobre Lleida, i oferir un espai formatiu en incidència jurídica.

Qui participa?

Diverses 8M de Girona, Red Antirracista de Tarragona, AlQawa de Manresa, Fruita amb Justícia de Lleida, Red Jurídica Antirracista de Barcelona, altres col·lectius de Lleida i arreu.

En què consisteix?

10.30h- Benvinguda a càrrec de Fruita amb Justícia
10.45h Conversatori obert entre les organitzacions de diferents localitats
RONDA 1- Quines son les principals problemàtiques de racisme, també institucional, a les que feu front com a col·lectiu a Lleida/Tarragona/Girona/Barcelona/Frontera?
RONDA 2- Quines estratègies de resistència han sorgit des del col·lectiu per fer-li front? Podries posar un exemple concret?

Es planteja obrir debat sobre diverses temàtiques: perspectiva de gènere, comunicació (mitjans i xarxes socials), violència i racisme policial, dret a l’habitatge, participació, incidència i acompanyament.

12.30h- Pausa-cafè

13 a 14h- TALLER: La incidència jurídica com a eina de resistència a càrrec de la Red Jurídica Antirracista

14h- Dinar Entrepans per formadores i col·lectius convidats

On i quan?

La trobada serà presencial a Lleida el dissabte 14 de gener de 2023, de 10.30h a 14h, a la Biblioteca del Centre Cívic Balàfia.

Com inscriure’s?

Pots inscriure’t omplint el següent formulari.

Aquesta activitat ha estat realitzada amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Cooperació de la Generalitat de Catalunya.