NOTÍCIA: Fòrum Multakana – Youth Voices For Peace 2023

Els dies 30 i 31 de març tindrà lloc a la Universitat Autònoma de Barcelona el Fòrum Multakana – Youth Voices For Peace 2023, que organitzem NOVACT, juntament amb la Fundació Autònoma Solidària (FAS) i l’Associació Kudwa.

És una trobada de més de 35 joves, de 19 a 35 anys, de Catalunya, Síria, Kurdistan, Iraq, Colòmbia, Iran, Pakistan, Palestina i Itàlia amb experiència en la defensa de drets, tant a nivell voluntari com acadèmic i/o professional i que s’han iniciat en el món de l’activisme i la participació per a la transformació social.

“Multakana – مُلْتَقانا: Youth Voices For Peace 2023” té l’objectiu de promoure el rol de les persones joves activistes per la construcció de pau. Multakana significa espai de trobada en àrab.

El Fòrum s’ha dividit en dues parts. En una primera part, durant tot aquest mes, les participants han assistit a un curs en línia on s’han tractat les temàtiques següents:

  • “El context sociopolític de la regió del Mashreq” per David Perejil, periodista i analista de relacions internacionals, i coordinador de l’àrea Mashreq de NOVACT.
  • “Lluita Noviolenta” amb periodista Thais Bonilla i especialista en la línia per enfortir defensores de drets humans a NOVACT.
  • Gènere i conflictes” amb Nour Al-Hussen Villa, politòloga i doctoranda especialitzada en societat civil al conflicte siri.
  • “La incidència del clima en els conflictes” amb Moussa Bourekba, investigador vinculat al CIDOB.
  • “Activistes exiliats i transformació de la identitat”, amb Georges Azzi, activista pels drets LGTBIQ+ de l’associació KUDWA.

Per una altra banda, aquest fòrum permetrà a les persones participants teixir xarxa, intercanviar experiències de construcció de pau i activisme posar en pràctica els aprenentatges i reflexions obtinguts a través de les càpsules formatives en línia, així com des de la pròpia experiència com a activistes.

Entre les participants, hi ha 20 estudiants de la UAB, 5 beneficiàries de les beques UAB Refugi per a persones provinents de zones de conflicte i 10 voluntàries del programa d’Acollida a persones en situació de refugi de la FAS. A més a més, s’ha facilitat l’arribada des de 2 joves activistes de Síria i Iraq a través d’una beca per a participar a la trobada.