Reports 15/11/2019

Al Walajah, sota ocupació i aïllament

El present informe presenta les violacions comeses contra el poble d’Al-Walajah, situat al sud-oest de Jerusalem i al nord de Betlem

Download the report
Publication date

15/11/2019

Collaborating entities

Centre Palestí de Drets Humans (PCHR per les seves sigles en anglès), amb el suport de Novact i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

El present informe presenta les violacions comeses contra el poble d’Al-Walajah, situat al sud-oest de Jerusalem i al nord de Betlem. A l’informe s’examinen els procediments utilitzats per les forces israelianes des de l’ocupació de Cisjordània (inclosa la ciutat ocupada de Jerusalem Est), com la promulgació de lleis implementades amb l’objectiu d’imposar la legislació israeliana, la confiscació de terres i la posada en marxa de projectes de colonització per a annexionar aquestes terres.

La confiscació i ocupació de terra al poble d’Al–Walajah ha servit per a dur a terme projectes d’assentament amb diferents pretextos, com la construcció de carreteres, vies ferroviàries, parcs nacionals i el mur de l’apartheid.

L’informe titulat “Al Walajah, sota ocupació i aïllament” analitza com les autoritats israelianes han tingut en el punt de mira a aquest poble. L’estudi es centra en els assentaments que l’envolten i ocupen les seves terres i en els pobles veïns de Beit Jala, Sharafat i Beit Safafa (Gilo, Har Gilo, Jef’at Hamatos i Har Homah). A més, també examina l’expansió dels projectes d’assentaments a la ciutat palestina de Betlem, que compta amb l’assentament de Gush Etzion, un dels primers i més grans assentaments construïts en territori ocupat després de la guerra de 1967.