Reports 08/07/2020

L’assentament d’Atarot: La clau industrial del pla d’Israel per a l’eliminació permanent de Palestina

El següent informe examina l’abast de les mesures discriminatòries d’Israel contra la població palestina i posa com a exemple el cas de l’assentament industrial d’Atarot al Jerusalem Est ocupat i l’impacte negatiu que ha tingut en les vides dels palestins i palestines que hi vivien, així com en la població palestina, en general. Segons el dret internacional, l’assentament industrial d’Atarot és il·legal, com també ho són altres assentaments israelians.

Download the report
Publication date

08/06/2020

Collaborating entities

Al-Haq, l’Observatori DESC, Novact i SUDS

Authors

Maha Abdallah

El 1967, Israel inicia l’ocupació militar de Cisjordània, inclòs Jerusalem Est i la Franja de Gaza, que conformen els Territoris Palestins Ocupats. Des d’aleshores Israel, la potència ocupant, s’ha apropiat de manera sistemàtica i il·lícita de terres palestines públiques i privades, a més d’explotar els recursos naturals palestins i crear entorns coercitius per forçar el desplaçament de la població palestina, protegida pel dret internacional. Aquestes mesures han activat i estimulat l’economia nacional d’Israel i la dels assentaments, en detriment de l’economia i dels drets de la població palestina.

El següent informe examina l’abast de les mesures discriminatòries d’Israel contra la població palestina i posa com a exemple el cas de l’assentament industrial d’Atarot al Jerusalem Est ocupat i l’impacte negatiu que ha tingut en les vides dels palestins i palestines que hi vivien, així com en la població palestina, en general. Segons el dret internacional, l’assentament industrial d’Atarot és il·legal, com també ho són altres assentaments israelians.

Les entrevistes fetes per Al-Haq a famílies, dones i homes palestins residents en aquesta zona que ara es coneix com l’assentament industrial d’Atarot, posen de manifest les conseqüències devastadores d’aquest assentament per als individus, les comunitats i l’entorn. Les entrevistes permeten elucidar el règim discriminatori de planificació i zonificació, que de manera sistemàtica denega permisos d’obres a les comunitats palestines i crea un entorn inhabitable.