Reports 05/12/2018

Manual dels mecanismes convencionals i no convencionals dels drets humans de les Nacions Unides

Aquest manual pretén informar el teixtit associatiu del maghreb sobre els Mecanismes convencionals i no convencionals per al monitoreig i la denúncia de violacions de drets humans de les Nacions Unides.

Download the report
Publication date

05/12/2018

Collaborating entities

Fundació Solidaritat UB
Coordinació Magrebina de les Organitzacions dels Drets Humans (CMODH)

Authors

David Bondia i Anna Palacios

Dins del marc del projecte Khotwa – Promovent la integració regional del Maghreb, aquest manual pretén informar el teixtit associatiu del maghreb sobre els Mecanismes convencionals i no convencionals per al monitoreig i la denúncia de violacions de drets humans de les Nacions Unides.

Aquest manual és fruit de dos anys de col·laboració mútua entre la Coordinació Magrebina de les Organitzacions dels Drets Humans (CMODH) i Novact.  En aquesta publicació, es pot trobar informació clau sobre els principals mecanismes de denúncia i incidència que les Nacions Unides ofereixen a les ONG del Maghreb per tal d’afavorir la vulgarització del seu coneixement i el seu ús en la labor de promoció dels drets i les llibertats que el teixit associatiu realitza.

El projecte Khotwaf té per objectiu promoure la participació de la societat civil de Mauritània, Marroc, Algèria i Tunísia en la integració regional del Nord d’Àfrica, liderat per la Unió del Magrib Àrab (UMA). Aquest objectiu es pretén aconseguir reforçant la participació del teixit associatiu a l’elaboració de polítiques de promoció de desenvolupament social i humà i la transformació democràtica de la regió.