Notícies 12/02/2024

El Govern d’Espanya menteix sobre la suspensió d’armes a Israel, exigim mesures concretes i presentem al Congrés una proposta de PNL

Avui el Centre Delàs publica un article al diario.es en el qual demostra que el Govern d'Espanya ha estat mentint sobre la suspensió d'armes amb Israel.

El 7F es van complir 4 mesos del genocidi que Israel està perpetrant a Gaza. Gairebé 30.000 persones han estat assassinades i els dos milions que viuen en la Franja es troben tancades mentre són bombardejades de manera permanent.

Avui el Centre Delàs publica un article en el diario.es en el qual demostra que el Govern d’Espanya ha estat mentint sobre la suspensió d’armes amb Israel. La recerca prova que des del 7 octubre l’Estat espanyol ha venut armes a Israel. De fet, el novembre de 2023 va ser el país de la Unió Europea que més va exportar a Israel.

També avui Josep Borrell ha demanat a Estats units embargament d’armes, però ens preguntem i a Europa i a Espanya?

Exigimo l’embargament d’armes i mesures concretes per a acabar amb genocidiGaza. Davant de la resolució de la Corte Internacional de Justicia exigim a la comunitat internacional que garantitzi la seva aplicació. 

Davant la contínua mostra de complicitat amb Israel per part de la comunitat internacional i del Govern d’Espanya, davant la falta de mesures concretes per a posar fi al genocidi que Israel està perpetrant en Palestina, presentem una proposta de PNL, juntament amb diverses entitats de la Coordinadora de ONGDs, per a continuar pressionant als grups parlamentaris i exigint:

 

ALTO EL FOC IMMEDIAT PERMANENT

Un alto el foc que ha de respectar el Dret Internacional Humanitari i permetre protegir de manera immediata a tota la població civil del Territori Palestí Ocupat

ACCÉS HUMANITARI SUFICIENT I SOSTINGUT

Exigim que s’estableixi un accés humanitari a Gaza i donar assistència, subministraments i serveis essencials de manera contínua i suficient.

RESPECTE AL DRET INTERNACIONAL

Exigir l’aplicació dels mecanismes de rendició de comptes prevists pel Dret Internacional per a tots els crims de guerra i les violacions sistemàtiques del dret internacional.

FI DEL COMERÇ D’ARMES AMB ISRAEL

Cal acabar amb les relacions armamentístiques que l’estat espanyol té amb Israel.

TREBALLAR PER A UNA SOLUCIÓ NEGOCIADA

Demanem que la comunitat internacional faci front a l’arrel, abordant les causes profundes, i busqui una solució política pactada que atorgui els mateixos drets per a viure en llibertat i amb dignitat a la població palestina.

GRUP INTERPARLAMENTARI DE PALESTINA PER A AQUESTA LEGISLATURA

Grup plenament formalitzat i actiu on les organitzacions i els grups parlamentaris puguem mantenir una interlocució regular, a més d’altres iniciatives que el propi intergrup vulgui impulsar.