Notícies 27/03/2014

Desob14. Davant la [Re]tallada de drets i llibertats. Ens plantem!

Després de mesos de reunions i debats, la Campanya ha planificat una jornada més reflexiva, el 25 de març; i una d’acció, el 29

La desobediència és totalment legítima quan lluita contra lleis injustes o contra algun/a dèspota acomodat/da en les dinàmiques del poder. Arribats al punt actual, persones i col·lectius socials, sindicals, veïnals, i de defensa dels drets humans han engegat la Campanya Desobediència 2014. Una crida a que la societat es posicioni de manera ferma i massiva contra les regressions greus en matèria de drets socials i econòmics que estem vivint.

“El dret a la salut, a l’educació pública i de qualitat, a l’habitatge, al mediambient i a l’energia, al treball o a la cultura han estat contínuament retallats i buidats de contingut, convertint-los en mercaderies accessibles només per aquelles persones que s’ho poden permetre. Mentre la riquesa es concentra cada vegada en menys mans, la majoria de la població es veu abocada a una situació de pobresa i precarització cada cop més insostenible”, expliquen al manifest, ja recolzat per més de vint col·lectius i  prop d’una cinquantena de persones.

Després de mesos de reunions i debats, la Campanya ha planificat una jornada més reflexiva, el 25 de març; i una  d’acció, el 29:

  • El dia 25 de març a les 18:30 a l’Aula Magna de la UB-Raval se celebrarà una tarda de taules rodones al voltant de les reflexions sobre les noves formes de criminalització de la protesta i de control de la informació, la gestió penal de la pobresa i l’assetjament als drets reproductius i sexuals, entre d’altres. Aquí pots consultar més informació sobre les diferents taules.
  • El dia 29 de març a les 18:30 a Pl.Catalunya es celebrarà una mobilització massiva per reivindicar l’empoderament ciutadà contra les retallades en les llibertats ciutadanes. “L’aprovació de les projectades reformes del Codi Penal, de la Llei d’Enjudiciament Criminal, de la Llei de l’avortament, de la Llei de Seguretat Ciutadana i de la Llei de Seguretat Privada representarien un salt enrere de més de 40 anys en els drets civils i polítics fruit de dècades de mobilització i lluita”, apunten des de la Campanya.

Novact se suma a aquestes convocatòries i anima a utilitzar la noviolència com a estratègia de pressió política contra les injustícies; a desobeir per demostrar el poder social que tenim quan treballem totes les persones juntes; i a reivindicar que els drets civils i socials no es poden retallar!

Foto: Jorge Lizan