Notícies 25/09/2013

Projecció del documental 5 Broken Cameras

El proper 6 d’octubre Novact col·labora en la projecció del documental 5 Broken Cameras, coincidint amb les Festes Majors del barri barceloní de Sarrià i amb la setmana del Dia Internacional de la Noviolència (2 d’octubre).

El documental, nominat a l’Oscar en la seva categoria, és un retrat personal del moviment de noviolència que des de fa anys passa a Palestina cada divendres, després de l’oració: les manifestacions de Bi’lin. La història es desenvolupa a través d’imatges extretes de la càmera de vídeo casolana d’Emad Burnat, pagès palestí pare de quatre fills i casat amb una palestina nascuda al Brasil. Segons ell conta, estar darrere de la càmera li fa sentir-se protegit. L’ajuda a “convertir la ira en optimisme”, característica principal dels habitants d’aquest poble. “Mantenir els ideals de noviolència és difícil quan estàs envoltat per la mort”, comenta Burnat durant una seqüència del documental.

Dia Internacional de la Noviolència

El dia 2 d’octubre se celebra el Dia Internacional de la Noviolència amb motiu de l’aniversari del naixement de Mahatma Gandhi. Un dia per recordar les lluites de transformació social en el món que tenen com a base les estratègies noviolentes de mobilització. Per NOVACT és un dia important ja que portem anys donant suport a la noviolència com a mètode d’incidència política, tranformació i apoderament, tant aquí com a Palestina, Iraq, Líban, Egipte i el Marroc.

A més, el dia 2 celebrarem a Palestina la inauguració de la 8a Conferència Internacional de Bil’in per la Lluita Popular, que s’organitza al país àrab del 2 al 4 d’octubre. L’objectiu de l’esdeveniment,organitzat pels Popular Struggle Coordination Committee (PSCC), és enfortir i millorar els mecanismes de coordinació entre els diversos actors implicats en la protecció dels defensors i defensores de drets humans a Palestina.

Així, et proposem una oportunitat única de conèixer la realitat de palestins i palestines, compartir les teves opinions, parlar amb l’equip de NOVACT i gaudir del documental en una tarda de diumenge. T’esperem!

5 Broken Cameras es projectarà el diumenge 6 d’octubre a Casa Orlandai (C / Jaume Piquet, 23) a les 18:00 i comptarà amb la presència de Luca Gervasoni, codirector de Novact i resident a Palestina durant 4 anys.