Publicacions 15/09/2022

Violent Extremism Drives and Attraction Factors

L'estudi de l'extremisme violent és un procés molt difícil enmig de tots els canvis en els reptes socials i polítics. Tanmateix, un estudi com aquest ens permet entendre els contextos socials que condueixen a la violència i la matança.

Descarrega l'informe
Data de publicació

15/09/2022

Autors

Dr. Rifka Raad Khalil

L’estudi de l’extremisme violent és un procés molt difícil enmig de tots els canvis en els reptes socials i polítics. Tanmateix, un estudi com aquest ens permet entendre els contextos socials que condueixen a la violència i la matança. L’extremisme pot ser una ideologia, però fàcilment pot convertir-se en violència. La cerca dels motius i les causes de l’extremisme violent requereix estudis a fons de les societats que pateixen conflictes de llarga durada. Per desenvolupar remeis i mètodes de prevenció, necessitem entendre aquest fenomen, que està lligat a tots els aspectes de la vida: econòmicament, psicològicament, políticament, socialment, intel·lectualment i educativament.

Aquesta recerca presenta una visió completa dels motius de l’extremisme violent, no des del punt de vista dels especialistes en estudis polítics i fenòmens, sinó des del punt de vista de joves homes i dones, específicament de la ciutat de Fallujah, per veure i conèixer l’inici i la fi d’aquest fenomen dins de la ciutat. La recerca va implicar més de 30 joves homes i dones i va ser patrocinada per Sport Against Violence i finançada per l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM).

La recerca està dividida en diversos eixos, cadascun dels quals tracta una característica de l’extremisme violent, començant amb la base conceptual i el context històric del terme. També inclou un eix sobre les set àrees identificades per les Nacions Unides per combatre l’extremisme i acaba amb les conclusions i les recomanacions.