Notícies 25/01/2024

Reunió al Congrés dels Diputats per Palestina

Avui entitats de pau i drets humans ens reunim amb grups parlamentaris al Congrés dels Diputats per a tornar a exigir al Govern Espanyol que intervingui de manera urgent per a protegir el poble palestí i posi fi a la seva complicitat amb Israel. 

ALTO EL FOC IMMEDIAT PERMANENT 

Un alto el foc que ha de respectar el Dret Internacional Humanitari i permetre protegir de manera immediata a tota la població civil del Territori Palestí Ocupat

ACCÉS HUMANITARI SUFICIENT I SOSTINGUT 

Exigim que s’estableixi un accés humanitari a Gaza i donar assistència, subministraments i serveis essencials de manera contínua i suficient. 

RESPECTE AL DRET INTERNACIONAL 

Exigir l’aplicació dels mecanismes de rendició de comptes prevists pel Dret Internacional per a tots els crims de guerra i les violacions sistemàtiques del dret internacional.

FI DEL COMERÇ D’ARMES AMB ISRAEL

Més de 100 ciutats de tot el territori espanyol es van tornar a manifestar el 20 de gener per a exigir #StopArmasAmbIsrael

Cal acabar amb les relacions armamentístiques que l’estat espanyol té amb Israel. 

TREBALLAR PER A UNA SOLUCIÓ NEGOCIADA 

Demanem que la comunitat internacional faci front a l’arrel, abordant les causes profundes, i busqui una solució política pactada que atorgui els mateixos drets per a viure en llibertat i amb dignitat a la població palestina.

GRUP INTERPARLAMENTARI DE PALESTINA PER A AQUESTA LEGISLATURA 

Grup plenament formalitzat i actiu on les organitzacions i els grups parlamentaris puguem mantenir una interlocució regular, a més d’altres iniciatives que el propi intergrup vulgui impulsar.