Notícies 14/05/2024

Taula rodona: Memoria i present de l’extrema dreta a Itàlia i Espanya

Els resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya del passat 12 de maig, indiquen que el suport a l’extrema dreta segueix pujant.

El dijous 30 de maig a les 18.30h parlarem de la memòria i el present de l’extrema dreta a Itàlia i a Espanya. Ens trobarem a La Model, Espai de Memòria 

Inscripcions: https://forms.office.com/e/D2uxs3wEeY?origin=lprLink 

Serà una taula rodona formada per:

Alba Sidera: Corresponsal d’El Punt Avui a Roma. Periodista especialitzada en els moviments d’extrema dreta, ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació com La Directa, Ctxt i Mèdia.cat, entre d’altres. Membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils, és l’autora del llibre Feixisme persistent. Radiografia de la Itàlia de Matteo Salvini (Saldonar, 2020). 

Gloria Zuccaro: Pedagoga, experta en temes de migració a la Universitat de Palerm. Actualment treballa com a coordinadora del SAI a Palerm, en l’acompanyament de menors no acompanyats. També ha treballat, tant en l’àmbit acadèmic com en el tercer sector, en la lluita contra la pobresa i la precarietat, la insensibilitat, l’acollida i l’acompanyament de migrants i persones sense llar. Persona referent del Centre Comunitari.

Bernat Aragó: Tècnic de projectes de NOVACT en prevenció dels conflictes violents, ha elaborat la investigació “Com es filtra l’extrema dreta a Nou Barris” que pretén analitzar les causes del suport electoral a la ultradreta a la Zona Nord de Barcelona i que proposa, de la mà de les entitats socials dels barris, mesures per reforçar la cohesió social com a resposta. 

Antonio Trenas: Activista social i veïnal de Nou Barris. Membre de la Taula Oberta de Trinitat Nova, ha participat en la investigació “Com es filtra l’extrema dreta a Nou Barris”. L’objectiu de l’entitat és l’enfortiment del teixit veïnal i aspira a assumir la gestió comunitària del Casal de Barri de Trinitat Nova.