Notícies 03/11/2023

Organitzem la primera edició de la cimera internacional “The Nonviolence Factory” a Barcelona

Les principals organitzacions de defensa dels Drets Humans, la Pau i la Democràcia de la Regió Euromediterrània es reuniran a Barcelona els propers 6-8 de novembre en el marc de la primera edició de la cimera The Nonviolence Factory.

Aquesta cimera neix per ser un punt de referència internacional de formació i intercanvi de bones pràctiques dirigida a generar una millor resposta noviolenta a l’onada autoritària que creix a la regió i donar suport als moviments socials que passin a l’acció i transformin el futur.  

El proper dilluns dia 6 de novembre l’Institut Novact de Noviolència, en col·laboració amb Suds i Irídia, inaugura The Nonviolence Factory la primera escola internacional per a activistes centrada en promoure estratègies que confrontin l’autoritarisme i defensin els drets humans, la pau i la democràcia a la regió Euromediterrània.  

Aquesta primera edició es durà a terme els dies 6, 7 i 8 de novembre i reunirà a més de 80 representants d’organitzacions de Algèria, Tunísia, Palestina, el Sàhara Occidental, Marroc, Jordània, Espanya, Síria, Iraq, Iran, Itàlia, França, Bèlgica, Romania i Turquia, per formar-se en resistència civil i promoció dels drets humans. 

La cimera es celebrarà amb el rerefons de l’actual escalada de violència a Palestina i a Israel. En aquest context, The Nonviolence Factory aspira a ser un punt de referència per presentar alternatives basades en la defensa dels valors democràtics, la noviolència, el respecte a totes les vides i la protecció dels Drets Humans. No tan sols a Gaza, la regió Euromediterrània continua transformant-se en un entorn hostil per a les llibertats i els drets fonamentals. Considerem urgent reflexionar sobre cóm confrontar a aquest autoritarisme. 

The Nonviolence Factory acollirà a organitzacions com Euromed Rights, Ligue Tunisienne pour la Défense des Droits de l’Homme (LTDH) (Premis Nobel de la Pau), Addameer, The Popular Struggle Coordination Committee (Palestina), Alhaq (Palestina), 7amleh (Palestina), o l’activista Sahrawi Aminetou Haidar entre d’altres.  

Durant aquests tres dies s’organitzaran tallers sobre justícia climàtica, defensa de drets sota ocupació i control policial, assessorament legal per a persones defensores de drets humans, construcció de pau i resistència noviolenta, entre d’altres. Es facilitaran espais de diàleg entre organitzacions i persones defensores de drets humans per enfortir les seves lluites i establir aliances.