Notícies 05/09/2023

Taula rodona: Dones, Repressió i Guerra Civil

Parlarem de diferents casos de repressió sobre les dones i la falta de mecanismes de rendició de comptes i reparació a les víctimes amb la Sonia Olivella, l'Anna Miñarro i la Gemma Pascual.

Taula rodona “Dones, repressió i guerra civil”

Parlarem de diferents casos de repressió sobre les dones i la falta de mecanismes de rendició de comptes i reparació a les víctimes amb la Sonia Olivella, l’Anna Miñarro i la Gemma Pascual.

L’acte serà el dimecres 13 de setembre 18h
A la seu de Lafede.cat (C/ de les Tàpies, 1, Barcelona)

Els perfils de les ponents

Sònia Olivella: advocada penalista especialitzada en dret penal internacional a Baula Advocacia. Ens parlarà de recent la Comunicació presentada al Comitè de Drets Humans de Nacions Unides sobre la desaparició forçosa d’una dona a Guipúscoa al 1936. Se centrarà en les dificultats jurídiques per perseguir aquest tipus de crims a l’Estat Espanyol.

Anna Miñarro: psicòloga clínica, psicoanalista i investigadora. Actual coordinadora  de l’Acompanyament Psico-Social del IV Pla d’Exhumacions del Govern de les Illes Balears. Ens parlarà sobre la primera Comunicació presentada al Comitè de Drets Humans de Nacions Unides, juntament amb Woman’s Link, sobre la desaparició forçosa d’un matrimoni a Mallorca el 1936. Se centrarà en la vessant psicosocial de les desaparicions forçoses, i en concret, sobre la transmissió intergeneracional del trauma.

Gemma Pascual: Autora del llibre “Torturades”. Ens exposarà els primers casos de tortures a Vila Laietana durant els inicis del Franquisme i la continuïtat de la repressió fins a dia d’avui en aquest espai.