Notícies 17/04/2023

Jornades “Defensa de Drets Humans a la Frontera Sud”

En aquestes jornades comptarem amb diverses taules per posar en comú les temàtiques que toquen la realitat que es viu a la frontera.

Lloc: Auditori del Museu Marítim de Barcelona (Av. Drassanes 1, Barcelona)
Dies i hores: divendres 5 de maig (9:30h – 19h) i dissabte 6 de maig (11h a 14h)
Modalitat d’assistència: dual (presencial amb streaming)

Programa: podeu veure el programa en aquest enllaç.
Inscripcions: Per tal de poder assistir a les jornades cal inscripció prèvia, aquí.

L’Objectiu

En aquestes jornades comptarem amb diverses taules per posar en comú les temàtiques que toquen la realitat que es viu a la frontera. En primer lloc, es presentarà l’informe 2022 sobre vulneracions de drets a la Frontera Sud, un treball fet de manera col·lectiva amb persones migrades, col·lectius antiracistes i altres entitats defensores de drets humans i que pretén contribuir al monitoratge de drets a la Frontera Sud.

A més, aquest espai de trobada ens permetrà actualitzar-nos sobre la realitat dels drets humans a la Frontera Sud, posar en comú les bones pràctiques en el monitoratge de vulneracions de drets al context fronterer, conèixer i teixir xarxes entre organitzacions així com construir i imaginar, de manera col·lectiva, eines per posar fi a la violència a la frontera.

El Museu Marítim de Barcelona ens servirà com a espai emblemàtic de trobada on portar les nostres crítiques i reflexions comunes sobre migracions i drets humans.