Publicacions 07/06/2017

Sota la mordassa

Coincidint amb la commemoració dels 50 anys d’ocupació militar israeliana de Cisjordània, Jerusalem Est i la Franja de Gaza, NOVACT presenta un memoràndum sobre la situació dels Drets Humans a Palestina durant el període de febrer de 2016 a abril de 2017, amb apartats mensuals sobre les principals violacions de Drets Humans comeses, els principals esdeveniments i breus apartats temàtics.

Descarrega l'informe
Data de publicació

07/06/2017

Autors

Ana Sánchez

Novact presenta aquest memorandum sobre Palestina que va des del febrer de 2016 a l’abril de 2017, amb seccions mensuals sobre les principals vulneracions dels drets humans comeses, els esdeveniments més importants que van tenir lloc i seccions monogràfiques breus.

Aquest període es caracteritza per una major repressió per part de l’Estat d’Israel, execucions extrajudicials i atacs aïllats des de l’inici d’octubre, especialment a les ciutats de Jerusalem, Hebron i altres parts de Palestina. Les conseqüències de l’onada de violència d’aquest període encara tenen capítols impactants el 2016, com el vídeo del soldat que dispara a un palestí ferit als carrers de Hebron després d’un suposat intent d’apunyalament.

A més, dues resolucions aprovades a les Nacions Unides han aixecat l’alarma a Israel: una que denuncia la deterioració dels llocs sants de Jerusalem i una altra que vetlla l’expansió de les colonies israelianes amb el suport, per primera vegada, dels Estats Units.