Publicacions 27/06/2024

Veus des de la resistència

L’informe “Veus des de la resistència. Vulenraciones de drets humans al Sàhara Occidental ocupat documentades durant 2023” és el resultat d’un treball col·lectiu entre defensores i defensors sahrauís dels drets humans, coordinat per ACAPS i NOVACT amb el suport d’investigadores internacionals expertes en la matèria.

Descarrega l'informe
Data de publicació

27/06/2024

Entitats col·laboradores

ACAPS

L’informe “Veus des de la resistència. Vulenraciones de drets humans al Sàhara Occidental ocupat documentades durant 2023” és el resultat d’un treball col·lectiu entre defensores i defensors sahrauís dels drets humans, coordinat per ACAPS i NOVACT amb el suport d’investigadores internacionals expertes en la matèria.

A través del treball del grup d’observadores sahrauís i de l’observació directa de vulneracions en els territoris ocupats, l’informe documenta amb rigor i precisió les infraccions dels drets civils i polítics ocorregudes en 2023, destacant un total de 133 vulneracions contra el poble sahrauí. Visbiilitza les represàlies contra activistes sahrauís i defensores de drets humans, i destaca la falta de llibertats polítiques i el tracte degradant cap als presos polítics sahrauís. A més, d’evidenciar la impunitat i la repressió sistemàtiques imposades pel Marroc, així com la dificultat de documentar aquests abusos a causa de les restriccions i ocupació il·legal sobre el territori